0320-228060

19

okt, 2016

Eerste week bij de Pientere Pinguïns

By: | Tags: | Comments: 0

De eerste dagen in groep 3 ! Op 29 augustus was het zover: de oudste kleuters van vorig jaar mochten naar groep 3! Daar stonden naamkaartjes op de tafeltjes, zodat iedereen zijn plek kon vinden. Voor het eerst een eigen tafel met eigen laatjes. Ook zijn we begonnen om in echte schoolschriften te werken. Bij het rekenen zijn we voornamelijk bezig geweest met oefeningen met de getallenlijn.
Ons eerste woord bij de methode veilig leren lezen was : ik. Er was een verhaal over Rik en ik. We kregen een klikklak boekje en we mochten in een ik boekje werken. Dinsdag hebben we weer een woord geleerd: maan. En vrijdag weer een nieuw woord: roos. Ook die letters kregen we voor het klikklakboekje, en nu kunnen we al veel woorden maken! U ziet het gaat erg snel. Het is dus heel belangrijk dat uw kind dagelijks op school is, het is vervelend voor uw kind om te merken dat hij of zij iets gemist heeft. Bij veel afwezigheid kan dat consequenties met zich meebrengen. Hopelijk zullen de Pientere Pinguïns niet veel ziek zijn dit komende jaar.

De leesmethode is opgebouwd uit kernen. Deze kernen duren 3 weken. Alleen de eerste kern duurt 4 weken. Dit leert uw kind de komende tijd in de Pientere Pinguïns op het gebied van lezen. Kern 1: ik – maan – roos – vis In deze kern leert uw kind: Letters: m – r – v – i – s – aa – p – e Woorden: ik – maan – roos – vis – sok – aan – pen – n Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind uit met hun klank, dus niet met de alfabetnaam van de letters. Uw kind zegt dus mmmmm en rrrrr in plaats van ‘em’ en ‘er’.

De kinderen moesten voor het eerst een hele week naar school, gelukkig hebben we nog fijn buiten kunnen spelen om nog even leren en spelen af te wisselen. Al met al een spannende en een werkzame week. Alle Pientere Pinguïns vonden het dan ook heel fijn dat het weekend werd.
Op de foto’s impressie van de voorstelling MAD SCIENCE.

Leave a Reply