0320-228060

19

okt, 2016

Kinderboekenweek: voor altijd jong

By: | Tags: | Comments: 0

In het kader van het thema van de laatste kinderboekenweek: Oma’s en opa’s voor altijd jong!, hebben de kinderen van Pientere Pinguïns een gastles gekregen van een museumdocent van het Zuiderzeemuseum.
‘De Grote Raadselsjow ‘ vond eerst in de eigen groep plaats en is vervolgd in het seniorencentrum de Hanzeborg.
In de klas kregen de kinderen een kist met raadselachtige voorwerpen. De leerlingen onderzochten de voorwerpen uit de kist. Ze bekeken, voelden, roken en stelden vragen om op die manier te ontdekken wat het was. In de klas schreven we op wat we ontdekt hadden en welke vragen we hadden over de voorwerpen.
Daarna liepen de kinderen naar de Hanzeborg en werden ontvangen met een glaasje limonade. Enkele bewoners van de Hanzeborg vertelden en demonstreerden hoe deze voorwerpen werden gebruikt. De kinderen luisterden aandachtig en hebben op deze manier ontdekt dat er veel veranderd is. Het was voor jong en oud, een prachtige beleving.
Op de foto´s kunt u zien hoe het geweest is. Zelf werd het oude elastieken gespeeld in de Hanzeborg door een aantal Pientere Pinguïns.

Ter afsluiting van deze kinderboekenweek zijn er ook nog vijf echte oma´s van de kinderen op bezoek geweest in de klas. Een van hen las een mooi verhaal voor. Een andere oma zong een lied uit vroegere tijden. De kinderen hebben de oma´s veel vragen gesteld over vroeger. En natuurlijk eindigden we dit bezoek met een dansje. Wat leuk dat de oma´s ook mee deden.

Leave a Reply